Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Predstavljen nevjerojatni električni leteći auto
Članak
Objavljeno: 15.07.2018. 12:27

BlackFly 

VIDEO: Predstavljen nevjerojatni električni leteći auto

Letjelica je oduševila i Googleovog Larrya Pagea koji je u nju odlučio investirati.

VIDEO: Predstavljen nevjerojatni električni leteći auto

Suosnivač Googlea Larry Page opet je odlučio svoj novac investirati u jedan ludi leteći projekt koji ga je potpuno oduševio. Ovoga puta radi se o električnom letećem automobilu kanadske tvrtke Opener pod nazivom BlackFly, kojeg je bolje nazvati osobnim dronom obzirom da za njegovo upravljanje ne trebate biti kvalificirani pilot.

Nakon 9 godina razvoja i više od 19 tisuća kilometara letnih testova Opener je napokon predstavio BlackFly u akciji, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Letjelica koju pogoni 8 rotora zasad je u stanju preletjeti udaljenost od 40 km brzinom od 100 km/h, potpuno je amfibijska, s manjom potrošnjom baterija u odnosu na električne automobile, izrazito tiha, opremljena sustavom za automatsko upravljanje i slijetanje te su je iz sigurnosnih razloga opremili i padobranom.  

Ručno upravljanje letjelice se izvodi joystickom, a Opener tvrdi da je izrazito jednostavno i da vam ne treba nikakva posebna škola letenja da biste mogli uživati u jedinstvenim letnim značajkama koje pruža.

BlackFly 2

Zasad još nije poznato kada će se BlackFly naći u prodaji i po kojoj cijeni, no Opener je već dobio dozvolu za uporabu od regulatora za civilno letenje i svrstan u kategoriju "osnovnih ultralakih letjelica".Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->