Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Boss Katana-Air za sviranje bez ikakvih žica
Članak
Objavljeno: 13.07.2018. 14:09

BOSS 

VIDEO: Boss Katana-Air za sviranje bez ikakvih žica

Ovo kompaktno gitarsko pojačalo možete nositi posvuda i svirati ga bez ikakvih kabela.

VIDEO: Boss Katana-Air za sviranje bez ikakvih žica

Klasičnim ljubiteljima tehnologija o kojima najčešće pišemo, bežično Boss Katana-Air pojačalo možda neće djelovati kao neka velika stvar, no svima koji se bave sviranjem gitare, moglo bi predstavljati pravi sveti gral, jer će im uvelike olakšati i uljepšati vježbanje kod kuće i vani, pa čak i sviranje na koncertima i gažama.

Kabeli su jedna od stvari koje svakom tko svira gitaru idu najviše na živce jer uvijek smetaju i predstavljaju rizik da se potrgaju i dovedu do najgore stvari za svakog glazbenika, tišine usred svirke.

katana-air_top_gal

Kako biste se riješili kabela obično morate nabaviti čitave bežične sustave s primopredajnicima koji dakako koštaju lijepe novce pa će se mnogi radije pomiriti s nesretnim "žnjorama". Očito je Boss skužio da na tržištu nedostaje jedna kompaktna stvar koja će to riješiti, pa je lansirao Boss Katana-Air pojačalo za koje vam ne treba čak ni strujna utičnica, a prodaje ga po cijeni od 399,99 dolara (oko 2543 kn), što je doista jako povoljno kada znate što sve dobijete.

transmitter_guitar_gal

Pojačalo djeluje poput mišunga između bežičnog bluetooth zvučnika i gitarskog pojačala, a uz njega dobivate bežični predajnik niske latencije koji utaknete u svoju gitaru umjesto kabela i možete odmah prašiti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pojačalo se prodaje u 5 različitih modela, Acoustic, Clean, Crunch, Lean i Brown te dolazi s više od 50 predugrađenih Boss efekata i 6 memorijskih slotova za pohranu vlastitih zvukova i efekata. Pored toga možete ga putem bluetootha povezati sa svojim pametnim telefonom i koristiti Boss Studio aplikaciju kako biste upravljali zvukom, puštali pjesme uz koje možete vježbati, snimali se, kao i koristili još veći broj "preseta" i efekata online.

Ukoliko pojačalo koristite isključivo na baterije dobit ćete 20 vata snage i trajanje sviranja između 7 i 10 sati, dok ćete pri spajanju adapterom na struju imati snagu od 30 vata. Pojačalo u sebi ima i utor za gitarski predajnik koji će se u njemu puniti kada ne svirate, a baterija u samom predajniku će vam izdržati 20 sati kada ga imate uštekanog u gitaru. Kako bi se baterija štedjela, predajnik se automatski isključuje u stanju mirovanja te uključuje čim osjeti pokret.

katana_air_transmitter_gal

Jasno je da ovo nije profesionalna oprema za JudasPriest, Rolling Stones ili Rammstein, no vjerujemo da će si i mnogi gitaristi iz tih bendova rado nabaviti jedno Bossovo bežično pojačalo jer će im dobro doći u mnogim situacijama, a mi jedva čekamo kada ćemo ga moći testirati u Vidilabu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->