Nalazite se
  • Pop Tech
  • Facebook testira AR oglase u News Feedu
Članak
Objavljeno: 11.07.2018. 11:01

Proširena stvarnost 

Facebook testira AR oglase u News Feedu

Testiranje novog oblika oglašavanja s proširenom stvarnošću započelo je u SAD-u.

Facebook testira AR oglase u News Feedu

Facebook je na svojoj F8 konferenciji početkom godine najavio da radi na proizvodima koji će oglašivačima omogućiti da koriste proširenu stvarnost (AR) u svojim marketinškim ponudama.

Potpredsjednik Facebookovog marketinga Ty Ahmad-Taylor, sada je objavio kako je u SAD-u započelo testiranje AR sustava u oglasima koji se korisnicima prikazuju u News Feedu.

AR u oglasima će funkcionirati slično poput fizičkog isprobavanja robe u dućanima. Na primjer, ukoliko vas zanimaju nove sunčane naočale moći ćete uključiti selfie kameru i na facu si stavljati razne „hologramske“ modele raznih boja stakala, kako biste odabrali one koje vam najviše odgovaraju. Ti oglasi će se u vašem news feedu prikazivati kao i svi drugi, no uz njih će biti opcija "Tap to try it on" koja će vam pružiti AR mogućnosti. Dakako, ukoliko vam se nešto dopadne, odmah ćete moći kliknuti na poveznicu putem koje ćete odabrani proizvod moći kupiti.  

Prvi brand koji testira novu značajku je Michael Kors, što znači da ćete virtualno moći isprobati kako vam stoje naočale, torbice, cipele, ogrlice, satovi i drugi proizvodi poznate modne marke.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam