Nalazite se
  • Pop Tech
  • Daimler i Bosch koriste NVIDIA AI za autonomne taksije
Članak
Objavljeno: 11.07.2018. 10:10

NVIDIA Drive Pegasus 

Daimler i Bosch koriste NVIDIA AI za autonomne taksije

Nvidijina AI platforma dovoljno je jaka za ugradnju u autonomna vozila 4. i 5. kategorije. 

Daimler i Bosch koriste NVIDIA AI za autonomne taksije

Međunarodna korporacija Bosch i njemački proizvođač automobila Daimler koji je vlasnik marki Mercedes-Benz, Smart i Maybach, objavili su da će koristiti NVIDIA Drive Pegasus AI platformu za autonomnu vožnju, za potrebe razvoja autonomnih taksija na kojima rade od travnja ove godine. Obzirom da Nvidijin sustav omogućuje izvođenje 320 bilijuna operacija u sekundi, Daimler i Bosch vjeruju da će biti dovoljno snažan da upogoni autonomna vozila 4. i 5. kategorije, odnosno potpuno robotizirane taksije bez vozača, za koje vjeruju da će se naći na cestama unutar idućih 5 godina.  

17C140_001

Prvi automobili koji će koristiti Nvidijinu platformu biti će Mercedes S-Class sedani i V-class jednovolumeni, koji će se započeti testirati na prometnicama Silicijske doline u drugoj polovici 2019. godine, dok će finalna inačica robotiziranih taksija biti lansirana početkom idućeg desetljeća.

Nvidia će na ovom projektu surađivati s Daimlerom i Boschom kako bi se razvio sustav koji će omogućiti lansiranje servisa samovozećih taksija, a tijekom prvih testiranja vožnja će biti ograničena na predefinirane rute.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->