Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Poletio novi japanski leteći autodron
Članak
Objavljeno: 31.08.2020. 13:15

Project SD-03 

VIDEO: Poletio novi japanski leteći autodron

Japanska tvrtka SkyDrive predstavila je svoj mali putnički dron u prvom letu.

VIDEO: Poletio novi japanski leteći autodron

Japanska tvrtka SkyDrive pokazala nam je još jedan projekt "letećih automobila", koje bismo mi radije zvali "autodronovima", obzirom da nisu namijenjeni za vožnju na cesti, već isključivo za let u zraku.

Prototip njihovog drona pod radnim nazivom Project SD-03, tek je prvi model buduće letjelice za prijevoz putnika koji je uspješno poletio, no još je daleko od komercijalne primjene, jer je letio tek nekoliko minuta na visini od samo nekoliko metara, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dron pokreću 4 rotora, svaki na pogon vlastitog električnog motora, a baterije mu (za sada) pružaju mogućnost leta od samo 10 minuta. Japanska tvrtka posebno ističe kompaktnost drona koji je zbog ukupne veličine vrlo praktičan za korištenje, jer ne zauzima puno više prostora za parking od jednog do dva automobila

Finalni model drona trebao bi biti u stanju prevoziti ukupni teret do 500 kg (uključujući jednog putnika), na visini do 500 m brzinom do 60 km/h, a domet će mu s jednim punjenjem baterija iznositi između 20 i 30 km.

Obzirom da smo već imali prilike vidjeti brojne putničke dronove, među kojima su se neki jako približili komercijalnom korištenju u obliku letećih taksija, japanska tvrtka će se morati požuriti s daljim razvojem ako će htjeti ostati konkurentna. Za sada nije poznato koliko će dron koštati u maloprodaji.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->