Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametne pedale za bicikl povezane na internet
Članak
Objavljeno: 28.04.2015. 14:32

Connected Cycle Pedals 

VIDEO: Pametne pedale za bicikl povezane na internet

Francuski inovatori na Indiegogou za dva dana skupili novac za razvoj pametnih povezanih pedala.

VIDEO: Pametne pedale za bicikl povezane na internet

Pariška tvrtka Connected Cycle zaključila je da bismo svi trebali na jednostavan i jeftin način pretvoriti svoj glupi bicikl u pametni, pa je odlučila proizvesti prve pametne biciklističke pedale Connected Cycle Pedals, koje će vam čuvati bicikl od krađe, pratiti aktivnosti, te svoju bateriju napajati same bez vanjskog izvora energije. Da je projekt atraktivan, svjedoči podatak da je tvrtka za samo dva dana skupila traženi iznos od 50.000 dolara u kampanji na Indiegogou.

Ove pedale su vodootporne i zaštićene od prašine prema standardu IP65, a između ostaloga omogućuju GSM i GPRS povezivost, što znači da nećete morati u njihovoj blizini imati pametni telefon, jer prihvaćaju global SIM karticu, pa bismo mogli reći da su autonomno povezane na internet.

Pored toga, u pedalama se još nalaze mikrokontroler niske energetske potrošnje, GPS i Glonass, 3D senzori, te generator koji omogućuje punjenje elektronike.

20150423055723-smart-ST-2

Zahvaljujući tim tehnološkim rješenjima, pedale su uvijek spojene na Internet, pa možete pratiti na svojem pametnom telefonu ili računalu gdje vam je ljubimac na dva kotača, ili koristiti aplikaciju za praćenje aktivnosti koja će vam reći koliko ste kilometara prešli, kojim ste se područjem vozili, te koliko se odmarali između vožnji. Dakako, čim se bicikl pomakne, bit ćete alarmirani na svoj telefon.

Obzirom na vlastiti izvor napajanja i vlastitu SIM karticu, pedale se same spajaju na internet bez Bluetooth uparivanja s mobitelom, a sve podatke prenose u oblak, od kuda ih možete preuzeti svojim gadgetima.

Valja naglasiti da ćete putem Indiegogoa do svojeg para pedala doći za 129 dolara (906 kn), dok će cijena u dućanima iznositi 220$ (1545 kn), s time da je samo jedna pedala u paru "pametna", dok druga služi samo za pedaliranje. 

Izvor: IndiegogoVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->