Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nova bionička ruka udvostručuje snagu stiska
Članak
Objavljeno: 07.09.2012. 14:27

beBionic 3 

VIDEO: Nova bionička ruka udvostručuje snagu stiska

Novo protetsko bioničko pomagalo tvrtke RSL Steeper djeluje poput ruke Terminatora.

VIDEO: Nova bionička ruka udvostručuje snagu stiska

Tvrtka RSL Steeper predstavila je treću inačicu svoje protetske bioničke ruke. Mada beBionic 3 koristi isti čip, prilagodljive silikonske navlake i kontrolu brzine kao i prošli model, glavno poboljšanje dolazi u njezinoj snazi i izdržljivosti.

Ruka je redizajnirana sa šasijom od aluminija i novim palcem, te je u stanju rukovati s teretom težine do 45 kilograma, te omogućuje gotovo dvostruko snažniji stisak u usporedbi s prethodnim modelom, no istovremeno nudi mogućnost precizne kontrole stiska, pa se ne trebate bojati da će vam pri rukovanju iščupati zdravu ruku ili zdrobiti košćice u triješće, ukoliko korisnik to baš ne poželi.

Bioničkom rukom se upravlja električnim signalima korisnikove ruke, koji se pretvaraju u 5 osnovnih brojeva, čijom kombinacijom korisnik može izvoditi 14 različitih zahvata.

Cijena nove ruke će iznositi između 25.000 i 35.000 dolara, ovisno o hardverskim i softverskim konfiguracijama.

U svakom slučaju, invalidima se uz pomoć ove hi-tec bioničke ruke sada pruža mogućnost obavljanja gotovo svih radnji koje možete obavljati svojim rukama, uz mogućnost dodatne snage, koja amputiranim osobama daje čak i određenu prednost pred zdravim osobama.   

Više informacija o beBionic 3 bioničkoj ruci potražite na adresi http://bebionic.com.

VIDEO: beBionic 3

 VIDEO: Izvođenje složenih radnji bioničkom rukom

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->