Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Izraelska vojska uvodi naoružane multicopter dronove
Članak
Objavljeno: 14.08.2017. 11:25

TIKAD 

VIDEO: Izraelska vojska uvodi naoružane multicopter dronove

Startup s Floride opremiti će izraelsku vojsku dronovima s automatskim oružjem i raketnim bacačima.

VIDEO: Izraelska vojska uvodi naoružane multicopter dronove

Izraelska vojska želi proširiti svoje vojne jedinice za urbano ratovanje naoružanim multicopter dronovima pod nazivom TIKAD, koje proizvodi startup s Floride pod nazivom Duke Robotics.

Tvrtku Duke Robotics je osnovao Raziel Razi Atuar, veteran izraelske vojske i rezervist izraelskih specijalnih jedinica s idejom da razvije male učinkovite bespilotne letjelice koje će se koristiti u gradskim borbama i protugerilskom ratovanju, čime će se smanjiti opasnost po živote vojnika kao i civila.

TIKAD-4-DukeRobotics-1900x1200

TIKAD dronom se upravlja daljinski i nema mogućnost autonomnog djelovanja, pa Atuar tvrdi kako ne postoji opasnost da se oružje okrene protiv onog tko ga koristi, a njegova uporaba će biti najučinkovitija u urbanim sredinama gdje je preopasno slati vojnike zbog mogućih zasjeda i snajperista.

Kako bi dron bio čim precizniji, Duke Robotics je puno rada uložio u sustav za apsorbiranje trzaja, pa TIKAD nakon ispaljivanja biva odbačen prema nazad, ali se automatski vraća u idealnu poziciju, što uspoređuju s kompenzacijom trzaja kod dobro istreniranih vojnika i snajperista, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Na dronu se nalazi robotizirani gimbal sa šest stupnjeva slobodnog kretanja koji omogućuje rapidno ciljanje, odnosno brzo usmjeravanje oružja i kamere prema meti za ponovno gađanje.

Dron može nositi više vrsta oružja težine do 11 kg, uključujući M4, SR25 i 40-milimetarski raketni bacač.

Duke Robotics ne želi iznijeti podatak koliko je borbenih dronova naručila izraelska vojska, ali kažu da se nalaze u pregovorima s još nekoliko vojski u svijetu, uključujući i američku.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->