Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: HyperLoop One postigao novi rekord
Članak
Objavljeno: 07.08.2017. 10:42

HyperLoop XP-1 

VIDEO: HyperLoop One postigao novi rekord

U drugoj testnoj fazi inženjeri su smanjili tlak u cijevi na ekvivalent od 60 km nadmorske visine.

VIDEO: HyperLoop One postigao novi rekord

Elon Musk je nedavno izjavio kako nije zadovoljan napretkom koji ostvaruju tvrtke koje pokušavaju njegovu ideju nadzvučnog HyperLoop vlaka provesti u djelo, pa je stoga dao naslutiti da će se osobno uključiti u razvoj te tehnologije uz pomoć svoje tvrtke The Boring Company. Inženjeri tvrtke HyperLoop One smatraju kako će Musku biti teško dostići fazu u kojoj se nalaze oni jer se u ovom trenutku nalaze nekih 4 do 5 godina ispred njega.

Kako bi to najbolje demonstrirao, HyperLoop One je objavio da je uspješno provedena druga testna faza njegovog sustava, za koji su sagradili cijev dužine od 500 metara u kojoj je tlak snižen na ekvivalent 60,8 km nadmorske visine, odnosno blizu vakuuma. Potom su u njega stavili testno vozilo  na elektromagnetski pogon XP-1 koje je postiglo brzinu od 310 km/h, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Inženjeri kažu da je ovaj prototip vozila mogao postići puno veću brzinu da se nalazio u dužoj cijevi, jer je zadnjih 200 metara staze otišlo na kočenje.

U idućoj trećoj fazi HyperLoop One planira izgraditi znatno dužu cijev uz pomoć svojih partnera koji će jednog dana upravljati njegovim sustavom prijevoza, a brojka investitora je svakim danom sve veća.

U konačnoj fazi njegov "vlak" bi kroz vakuumsku cijev trebao putovati nadzvučnom brzinom, a u međuvremenu već razvijaju dizajn vozila za prijevoz putnika i robe, koje će revolucionizirati sustav transporta na našem planetu. Hoće li se Musk doista osobno uključiti u razvoj vlastitog HyperLoop vlaka saznat ćemo uskoro, no ekipu iz tvrtke HyperLoop One to nimalo ne brine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->