Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni samostabilizirajući unicikl
Članak
Objavljeno: 02.08.2017. 12:57

Uno Bolt 

VIDEO: Električni samostabilizirajući unicikl

Uno Bolt je prvi električni unicikl/monocikl opremljen Gyro Force sustavom.

VIDEO: Električni samostabilizirajući unicikl

Do sada smo u našim člancima predstavljali imali brojna električna vozila koja su se financirala crowdfundingom na Kickstarteru, no nikada nismo imali prilike predstaviti jedan (monocikl) koji dolazi sa samo jednim kotačem.

Startup s Floride pod nazivom Uno Bolt na Kicktarter je lansirao projekt kojim želi na tržište dovesti upravo jedno takvo prometalo, opremljeno žiroskopskim stabilizacijskim sustavom koji vam omogućuje sigurnu i stabilnu vožnju, bez obzira što čitavo vrijeme sjedite doslovce iznad jednog jedinog kotača, za što ne trebate imati akrobatske sposobnosti. Njihov istoimeni unicikl koristi Gyro Force sustav koji onemogućuje da s njega padnete čak i pri naglom kočenju, a voziti možete i unazad (u rikverc), kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored toga, zanimljiva značajka mu je i baterijski sustav koji vam omogućuje da s jednim punjenjem prijeđete do 40 km, a punjenje baterije od nule do 100% traje samo 45 minuta.

Maksimalna brzina Uno Bolt unicikla je 36 km/h, a može bez problema savladavati uspone do 45 stupnjeva.

Tu je i prednje LED svjetlo koje može rasvjetljavati cestu jačinom od 1000 lumena, te stražnje koje radi u dva moda, konstantnom ili treperavom.

Ukoliko svoj Uno Bolt naručite preko Kiccktartera u "early bird" ponudi, platit ćete ga 999 dolara (oko 6.236 kn) a isporuke započinju u prosincu ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->