Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Sonyeva A7S II kamera snimila 4K video iz svemira
Članak
Objavljeno: 28.07.2017. 12:48

Sony 

VIDEO: Sonyeva A7S II kamera snimila 4K video iz svemira

Sonyev fotić koji se nalazi s vanjske strane međunarodne svemirske postaje snimio noćni video Japana i SAD-a.

VIDEO: Sonyeva A7S II kamera snimila 4K video iz svemira

Malo koji proizvođač fotoaparata može se pohvaliti da je svoj fotić testirao u snimanju 4K videa iz otvorenogsvemira, a to je sada uspjelo Sonyu koji ne može imati bolju reklamu od toga. Njegova kamera A7S II pričvršćena je na robotsku ruku s vanjske strane japanskog modula KIBO koji se nalazi u sastavu ISS-a, kako bi snimala 4K ili Full HD video i fotografije od 12 MP. Japanska svemirska agencija JAXA koja je postavila kameru, izjavila je da se Sonyev fotić pokazao uspješnim u svemirskim uvjetima koji uključuju temperature blizu apsolutne ništice, zračenje i vakuum, s time da je kao jedini dodatak imao grijač u "mountu" na koji je bio pričvršćen, dok je sve ostalo bilo u originalnom stanju kao da ste fotić kupili u dućanu.

Sony kaže da je fotić koristio 51.200 ISO za snimanje noćnih videa Zemlje pomoću 12,2 MP senzora, a visoka osjetljivost mu je omogućila da "vidi" Japan i SAD kao što ih vide astronauti vlastitim očima, što možete pogledati u ovom videu.

Mada ovaj fotić ne može snimati noćne slike ultravisoke razlučivosti u RAW formatu poput recimo RED kamere, kompresirane snimke može direktno slati na Zemlju.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony kamera JAXA A7S II
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->