Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.01.2020. 15:34

CES 2020 

VIDEO: Televizor za Instagram generaciju

Samsungov televizor na okretanje omogućuje vertikalno i horizontalno gledanje.

VIDEO: Televizor za Instagram generaciju

Samsung je na CES 2020 sajmu predstavio obilje svojih televizora nove generacije koji donose još veću svjetlinu, kvalitetnije i veće 4K i 8K zaslone, micro LED tehnologiju i zaslone bez rubova, no nama je u oko nekako najviše upao njihov televizor na okretanje. Taj 45-inčni 4K QLED televizor  pod nazivom Sero, što na korejski znači "vertikalan", može se automatski okretati iz horizontalne u vertikalnu orijentaciju poput pametnog telefona ili tableta, a nakon prošlogodišnjeg debija u Južnoj Koreji, tijekom ove godine bi trebao krenuti u globalnu prodaju.

Tehnologija za okretanje u Sero televizoru omogućuje jednostavno uparivanje s korisnikovim mobilnim uređajima i prikazivanje tradicionalne horizontalne slike, ali i punu reprodukciju vertikalnih formata poput videa na Instagramu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Valja naglasiti da je automatsko okretanje podržano samo ako ga uparite s Androoid uređajem, pa će korisnici iPhoneova biti malo zakinuti.

Postavlja se jedino pitanje kome uopće treba televizor na okretanje, no vjerujemo da je Samsung specijalno ciljao na pasionirane korisnike Instagrama, pa mi možda nismo mjerodavni da bismo ovu značajku proglasili suvišnom. Pored toga televizor će vam omogućiti i "originalnu" reprodukciju vertikalnih videa snimljenih kamerom vašeg telefona. Uostalom na pitanje „zašto se okreće“, mogli bismo vam jednostavno odgovoriti „zato jer može“.

Najbolja stvar je što je ovo i dalje kvalitetan Samsungov 4K QLED televizor, pa će vam savršeno poslužiti za standardno (horizontalno) gledanje sadržaja ukoliko vam vertikalni video formati nemaju previše smisla na TV-u. U Koreji se Sero prodaje po cijeni u protuvrijednosti od nekih 10.000 kuna, no zasad nije poznato koliko će koštati kada tijekom ove godine stigne u naše podneblje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->