Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rimac i SEAT testiraju e Racer u Zagrebu
Članak
Objavljeno: 06.07.2018. 10:13

CUPRA e Racer 

VIDEO: Rimac i SEAT testiraju e Racer u Zagrebu

Električna trkaća CUPRA u Zagrebu je prvi puta testirana s Rimčevim baterijskim paketom.

VIDEO: Rimac i SEAT testiraju e Racer u Zagrebu

SEAT je u Zagrebu prvi puta na trkaćoj stazi testirao svoj trkaći električni automobil CUPRA e Racer koji je razvijen u suradnji s tvrtkom Rimac automobili.

CUPRA e Racer je u cijelosti električni trkaći automobil, a temelji se na benzinskom Cup Raceru. S konstantnom snagom od 402 konja i vršnom od 680 konja, može postići najvišu brzinu od 270 km/h te ubrzati od nule do stotke za 3,2 sekunde, odnosno od nule do 200 km/h za samo 8,2 sekunde, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Povodom testiranja Mate Rimac je izjavio kako je priča Rimac automobila započela s utrkivanjem i zbog toga je njegova tvrtka čvrsto povezana sa svijetom moto sporta.

"Prilika za suradnju s Cuprom na e Raceru i predstavljanje nove E TCR kategorije u utrkama električnih automobila je velika odgovornost za Rimac automobile. Ovaj uzbudljivi projekt u našem portfelju predstavlja izazov da spojimo performanse i sigurnosna očekivanja u auto utrkama te nas tjera do naših krajnjih tehničkih mogućnosti", izjavio je Mate Rimac.

CUPRA i Rimac su doveli e Racera na stazu u Zagreb kako bi prvi puta testirali automobil s integriranim baterijskim paketom. Valja naglasiti da Rimac svoju električnu tehnologiju osigurava i drugim velikim igračima iz auto industrije, koji uključuju Porsche, Aston Martin, Renault, Koenigsegg i mnoge druge.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->