Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: BMW parkirate izvana i koristite gestualne kontrole
Članak
Objavljeno: 20.04.2015. 11:41

BMW 7 Series 

VIDEO: BMW parkirate izvana i koristite gestualne kontrole

Novi BMW 7 za 2016. dolazi s digitalnim ključem koji ujedno predstavlja i daljinski upravljač za parkiranje.

VIDEO: BMW parkirate izvana i koristite gestualne kontrole

Sustave za automatske parkiranje smo već imali priliku vidjeti u automobilima Audija i Volva, pa čak i u BMW-ima, no za sada se te značajke još nisu našle u "produkcijskim vozilima".

BMW namjerava probiti led po tom pitanju, pa je upravo predstavio takvu značajku koja će se naći u serijskoj proizvodnji BMW 7 Series modela za 2016. godinu, što znači da ćete uz automobil dobiti BMW Display Key, odnosno digitalni ključ s ekranom osjetljivim na dodir, pa ćete se moći zabaviti parkiranjem bez potrebe da ulazite u auto. Sustavi za "auto-parkiranje" se već mogu naći u električnim BMW-ima i3 i nekim drugim autima, no ovaj je prvi koji omogućuje parkiranje izvan vozila. 

Osim ovog sustava, BMW se hvali i gestualnim kontrolama za svoj informativno-zabavni sustav, pa ćete pomoću jednog ili dva prsta moći upravljati mnogim značajkama, poput glazbe i navigacije, bez potrebe da fizički dodirujete touchscreen na upravljačkoj ploči, a BMW kaže da ćete moći kreirati svoje vlastite geste koje ćete "programirati" za različite funkcije.

P90179272

Osim ovoga, BMW 7 2016. će imati i novi sustav za pomoć u vožnji, koji uključuje asistenciju upravljanja, održavanje smjerova, kontrolu trakova, te upozorenja za raskršća.

Pored svega toga, autu su zahvaljujući tehnologiji ugljičnih vlakana smanjili težinu za 130 kg. Cijene još nisu poznate, no za orijentaciju vam može poslužiti podatak da modeli iz 2015. imaju početnu cijenu od 68.500 dolara, pa sve do 130.000. 

Izvor: BMW

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->