Nalazite se
  • Pop Tech
  • United Airlines naručio 200 letećih taksija
Članak
Objavljeno: 11.09.2022. 11:03

Eve Air Mobility 

United Airlines naručio 200 letećih taksija

Poznata zrakoplovna kompanija odlučila je investirati dodatnih 15 milijuna dolara u tvrtku Eve Air Mobility i predala prvu narudžbu.

United Airlines naručio 200 letećih taksija

United Airlines, drugi najveći avioprijevoznik u SAD-u po broju putnika, objavio je da će uložiti dodatnih 15 milijuna u tvrtku Eve Air Mobility i sklopiti ugovor za narudžbu 200 letećih taksija, odnosno eVTOL letjelica za četiri putnika s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem.

Prema sporazumu koje su tvrtke sklopile, obje će kompanije surađivati na daljem razvoju letjelica kako bi se osigurali svi uvjeti po pogledu performansi i sigurnosti koji će zadovoljiti regulativu i omogućiti dobivanje dozvole za komercijalno letenje.

"Danas, United ponovno ispisuje povijest, postavši prvi veliki zračni prijevoznik koji je uložio u dvije eVTOL kompanije. Naš sporazum s tvrtkom Eve naglašava naše povjerenje u tržište urbane zračne mobilnosti i služi kao još jedno važno mjerilo prema našem cilju neto nulte emisije ugljika do 2050. Vjerujemo da će naš paket tehnologija čiste energije revolucionirati zračni promet kakav poznajemo i poslužiti kao katalizator za kretanje zrakoplovne industrije prema održivoj budućnosti", stoji u priopćenju UInited Airlinesa.

Leteći taksiji Eve Air Mobilitya koriste električne motore i imaju fiksna krila s rotorima, a domet im je 100 km, što znači da bi ih United Airlines mogao koristiti za prijevoz putnika prve klase iz gradova u zračne luke.

Zasad još nije poznato kada bi nova usluga mogla biti pokrenuta, a mnogi vjeruju da bi upravo podrška velikih aviokompanija mogla biti od najveće važnosti za uvođenje komercijalnih letećih taksija u zračni promet.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->