Nalazite se
  • Pop Tech
  • Sobni bicikl kao perilica rublja
Članak
Objavljeno: 01.05.2015. 11:05

Bike Washing Machine 

Sobni bicikl kao perilica rublja

Kineski dizajneri uskoro kreću u izradu prototipa bicikl-perilice.

Sobni bicikl kao perilica rublja

Svi znamo da je vožnja bicikla, pa čak i onog sobnog, od velike koristi za održavanje kondicije, zdravlja i dobre linije.

No kineski dizajneri sa sveučilišta Dalian Nationalities University smatraju da bi nam sobni bicikl mogao biti od dodatne koristi, pa su mu dodali sustav za pranje rublja na pedale, odnosno pretvorili ga u bicikl-perilicu.

Na prednjoj strani bicikla umjesto kotača nalazi se bubanj u koji stavljate rublje, a tada dodate vodu i prašak za pranje, sjednete na njega i okretanjem pedala počnete s pranjem.

Nakon što "prijeđete" određeni broj kilometara, prljavu vodu izlijete, a tada rublje isperete u čistoj i stavite na sušenje.

bike-washing-machine2

Osim što služi za pranje rublja, okretanje pedala ujedno puni vaš ekran na kojem dobivate podatke o kilometrima koje ste prešli, kalorijama koje ste sagorjeli i vremenu preostalom do kraja "programa" za pranje, a višak energije se pohranjuje u bateriju, koju poslije možete koristiti za punjenje vaših mobilnih gadgeta.

Koliko god ovo djelovalo pomalo smiješno i neučinkovito, te ne postoji mogućnost grijanja vode ili iskuhavanja rublja, dizajneri tvrde da su već započeli s izradom prototipa, nakon čega će projekt pripremiti za izlazak na tržište. 

Izvor: Tuvie

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->