Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Jet pack sa strojnicom koja prati pokrete glave
Članak
Objavljeno: 13.10.2019. 12:58

Gravity.co 

VIDEO: Jet pack sa strojnicom koja prati pokrete glave

Inovatori koji su proizveli Iron Man jet pack odlučili su ga opremiti novim dodatkom.

VIDEO: Jet pack sa strojnicom koja prati pokrete glave

Britanski inovator Richard Browning čija je tvrtka Gravity.co 2017. godine lansirala jet pack inspiriran Iron Manom, potražio je YouTubersku "uradi sam" zvijezdu Jamesa Brutona i zamolio ga da jet pack opremi strojnicom kojom se upravlja pokretima glave.

Bruton, koji je i sam veliki fan Iron Mana odmah se bacio na posao i razvio sustav koji omogućuje upravljanje strojnicom pričvršćenom na rame bez uporabe ruku, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Dakako, zbog sigurnosnih razloga nisu na jet pack pričvrstili pravu strojnicu već air soft kopiju koja ispaljuje plastične kuglice, no bilo je važno dokazati da bi se Gravityev jet pack mogao koristiti i u vojne svrhe.

Browning, koji je s Iron Man jet packom 2017. godine oborio Guinessov svjetski brzinski rekord za mlazna odijela letjevši 51,53 km/h, smjestio je čitav pogonski sustav na ruke korisnika, po čemu njegov sustav najviše podsjeća na Tonya Starka. Time je olakšao upravljanje, no ruke se više ne mogu koristiti za bilo kakve druge zadaće poput snimanja i pucanja, a kako svoj jet pack namjerava prodavati vojsci i policiji, želio je pokazati da svejedno može biti naoružan.

Bruton mu je potom u šljem ugradio senzor koji detektira u kojem smjeru pilot gleda i prenosi komande mehaničkom sustavu za upravljanje strojnicom.

Nekako nismo sigurni da bi vojnici voljeli na ramenu nositi strojnicu koja će im pucati iza uha, ali njih se ionako neće pitati  za mišljenje ako Browning sklopi kakav ugovor s vojnom komandom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->