Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hrvatski znanstvenici predstavljaju strašno Teslino oružje
Članak
Objavljeno: 01.04.2018. 01:50

Teslin oscilator 

Hrvatski znanstvenici predstavljaju strašno Teslino oružje

Demonstracija uređaja za potrese održat će se na izložbi o Tesli u Meštrovićevom paviljonu.

Hrvatski znanstvenici predstavljaju strašno Teslino oružje

Dan uoči zatvaranja izložbe Nikola Tesla – Mind from the Future koja se održava do 2. travnja 2018. u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, hrvatski znanstvenici s Odjela za fiziku Erwin Schrödinger, predstaviti će oscilatorski uređaj koji su izradili prema izgubljenim nacrtima našeg velikog znanstvenika. Do detaljnih nacrta Teslinog oscilatora došli su u posjed prošle godine od neimenovanog rođaka Nikole Tesle iz Smiljana, koji ih je odlučio ostaviti hrvatskoj državi.

0ec2efda-6f3d-4154-8612-b764523cc178

Konkretno se radi o prototipu Teslinog oscilatora o kojemu je veliki izumitelj u jednom intervjuu 1898. godine rekao da je u stanju rušiti čitave zgrade poput Empire State Buildinga, pa je stoga odlučio napustiti njegov razvoj, uništiti skice i zabraniti svojim suradnicima da o njemu pričaju.

Kako stvari stoje, Tesla ipak nije uništio sve nacrte, već ih je podijelio osobama od povjerenja poput Marka Twaina i svojih rođaka u Lici, kako bi jednog dana, kako je rekao, kada prestanu ratovi, mogli biti iskorišteni za stvari koje će biti od opće koristi čovječanstvu.

5f018fdf-5e98-4d37-92a6-32fc2b74e087

Hrvatski znanstvenici koji do samog predstavljanja žele ostati anonimni, kažu da su uspjeli izraditi mali model oscilatora koji je pokretan elektromagnetizmom u stanju stvarati mikro-potrese, a kada se aktivira vibracije će osjetiti svi u krugu od 300 metara.

Tesla 3

Također navode kako za sada ne namjeravaju skalirati uređaj kako bi bio u stanju stvarati razorne potrese kakve je opisivao Tesla, ali će usavršeni prototip predstaviti na NATO Partnerships 360 Symposiumu u Berlinu 2019. godine.

Teslin oscilator Odjel za fiziku Zagreb

Ako ste u mogućnosti obavezno posjetite zagrebačku izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future koja je otvorena još jako kratko, jer ćete doista vidjeti nešto nesvakidašnje.

EDIT: Demonstracija Teslinog oscilatora je bila prvotravanjska šala, ali još uvijek možete posjetiti izložbu :)

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam