Nalazite se
  • Pop Tech
  • Raspberry Pi radionica za srednjoškolce i mentore
Članak
Objavljeno: 23.03.2018. 14:09

Vsite: IoT radionica 

Raspberry Pi radionica za srednjoškolce i mentore

Dođite na radionicu temeljenu na jednom od najpopularnijih single-board računala

Raspberry Pi radionica za srednjoškolce i mentore

Srednjoškolci i mentori nakon više od dvije godine mogu sudjelovati na IoT radionici koja će naglasak staviti na Raspberry Pi. To ugradbeno računalo s Linux Debian operativnim sustavom postalo je jedno od najpopularnijih single-board računala te se korisnička zajednica broji u milijunima.

Cilj radionice je mjeriti fizikalne veličine, spremati ih bazu Raspberry Pi-a te putem mrežnog spajanja računala na Raspberry pratiti aktualno stanje i povijest mjernih rezultata. Uz to, bit će demonstrirana tehnologija kojom se izmjerene veličine mogu spremati na udaljeni mrežni poslužitelj, a na taj način će se moći odjednom pratiti rezultati mjerenja svih sudionika radionice.

raspberry pi slika

Polaznici će se upoznati s praktičnim detaljima pri korištenju Raspberryja, što uključuje napajanje, SD kartice, GPIO pinove i sabirnice. Nadalje, usporedit će se sposobnosti uređaja s najjačim računalima kroz povijest, a tim praktičara koji uključuje web programere, hardveraše i Linuxaše tijekom cijele će radionice biti na usluzi polaznicima.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice, a radionica će se održati 19. travnja od 9 do 14 sati u radnim prostorima Vsitea na adresi Klaićeva 7.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam