Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Raketiran čovjek koji vjeruje da je Zemlja ravna
Članak
Objavljeno: 30.03.2018. 12:56

Mad Mike Hughes 

VIDEO: Raketiran čovjek koji vjeruje da je Zemlja ravna

Hughes se lansirao brzinom od 520 km/h u zrak s idejom da sazna je li Zemlja doista ravna ploča.

VIDEO: Raketiran čovjek koji vjeruje da je Zemlja ravna

"Mad" Mike Hughes napokon je poletio u svojoj raketi kućne izrade kako bi ostvario novu fazu svojeg projekta kojim želi potvrditi da Zemlja nije okrugla, već ravna ploča poput frizbija. Hughes ne vjeruje profesorima, znanstvenicima, astronautima, medijima, pa čak ni svojim prijateljima i članovima obitelji koji kažu da je naš planet okruglog oblika, no ne tvrdi da je u pravu. Stoga već duže vremena želi vlastitim očima provjeriti što je istina, pa se počeo baviti izradom raketa u kućnoj radinosti.

Ovih dana Hughes se uvukao u svoj posljednji model rakete i lansirao brzinom od 520 km/h do visine od 500 m, nakon čega se aktivirao padobran koji ga je trebao nježno spustiti na tlo, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Obzirom da je brzina slijetanja bila prevelika, dvadesetak metara iznad Zemlje aktivirao je rezervni padobran, a potom se raketa uz tresak spustila, pri čemu je slomila nos. Hughes se dobro ugruvao no ništa nije slomio, pa je nakon slijetanja izjavio da će jedine posljedice imati drugo jutro kada se modrice ohlade.   

Hughes u konačnici planira svoju raketu spojiti na balon na helij koji će ju dovesti do stratosfere, nakon čega će aktivirati raketni motor i stići na visinu od 100 km, s koje bi napokon trebao vidjeti kakav je stvarni oblik Zemlje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->