Nalazite se
  • Pop Tech
  • Honda testira zamjenjive baterije na električnim biciklima
Članak
Objavljeno: 16.07.2018. 11:55

Mobile Power Packs 

Honda testira zamjenjive baterije na električnim biciklima

Ideja je da na opskrbnoj stanici baterije ne punite već ih zamjenjujete za pune.

Honda testira zamjenjive baterije na električnim biciklima

Honda i Panasonic su se udružili kako bi započeli s testiranjem zamjenjivih električnih baterija pod nazivom Mobile Power Packs koje su predstavili ove godine na CES-u. Baterije će se testirati na električnim biciklima u Indoneziji koja je treće najveće tržište tržišta motocikala na svijetu iza Indije i Kine. Vlada Indonezije želi smanjiti zagađenje i zagušenost prometa upravo električnim biciklima, a ovaj sustav im se najbolje uklapa u to.

Poznato vam je naime da električni bicikli imaju svoja ograničenja u dometu te zahtijevaju određeno vrijeme za punjenje, pa su stoga Honda i Panasonic razvili baterijske pakete koji omogućuju jednostavnu zamjenu na opskrbnim stanicama, čime se uvelike štedi vrijeme punjenja klasičnih baterija, što je jedan od glavnih razloga koji odbijaju potencijalne korisnike.

Oni će stoga u suradnji s indonezijskim partnerima postaviti na desetke postaja za punjenje, na kojima će se istovremeno puniti više baterijskih paketa. Kada dođete biciklom na punionicu, staru bateriju ćete izvaditi i utaknuti na punjač, dok ćete na svoj bicikl spojiti punu i nastaviti vožnju bez ikakvog gubitka vremena. 

Tesla je svojevremeno sličnu stvar razvio za svoje električne automobile, no nakon nekog vremena je odustao od zamjenjivih baterijskih paketa jer korisnici navodno nisu bili zainteresirani.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->