Nalazite se
  • Pop Tech
  • DeepMind AI lako potukao StarCraft II profesionalce
Članak
Objavljeno: 25.01.2019. 13:53

AlphaStar 

DeepMind AI lako potukao StarCraft II profesionalce

Googleova umjetna inteligencija je nakon pobjede u igri GO odlučila ljude tući i u igrama.

DeepMind AI lako potukao StarCraft II profesionalce

Googleova umjetna inteligencija DeepMind krenula se okušati protiv profesionalnih igrača StarCrafta II. Taj se meč održao u organizaciji Blizzarda, koji ga je streamao online, no ako ste ga propustili možete pogledati ovaj video.

Ukratko rečeno DeepMind AI koji je u meču nosio nadimak AlphaStar, sukobio se u StarCraftu II protiv progamera Daria "TLO" Wünscha i Grzegorza "LiquidMaNa" Komincza u seriji od 10 mečeva, odnosno svaki je profić s AI-em odigrao 5 partija. Mečevi su bili vrlo napeti i neizvjesni do samog kraja (tako je barem djelovalo), no AlphaStar je dobio svaki, što znači da ljudi koji igraju StarCraft II za novce nisu imali apsolutno nikakve šanse.

DeepMindovi znanstvenici su trenirali AlphStara na taj način da je gledao replayeve StarCraft II mečeva puna tri dana zaredom. Potom su ga razdvojili na više različitih "AI igrača" koje su natjerali da igraju jedni protiv drugih punih sedam dana.

Više informacija o tome kako je računalni AI igrač uvježbavan za nadmetanje protiv profesionalnih igrača StarCrafta II potražite na službenoj stranici DeepMinda na ovoj poveznici.  Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->