Nalazite se
  • Pop Tech
  • Koncept superautomobila za kopno i vodu u Dubaiju 2030
Članak
Objavljeno: 20.01.2019. 10:52

Amphi-X 

Koncept superautomobila za kopno i vodu u Dubaiju 2030

Amfibijski superautomobil trebao bi voziti brzinom od 418 km/h na kopnu i 145 km/h u vodi.

Koncept superautomobila za kopno i vodu u Dubaiju 2030

Dizajner Bei Chen Nan izradio je koncept amfibijskog automobila Amphi-X koji predstavlja hibrid superautomobila poput Bugatti Veyrona i osobne superpodmornice. Iako mu je ovo bio diplomski rad na studiju industrijskog dizajna na sveučilištu Monash University u Melbourneu, s njim je već pokupio brojne nagrade, među kojima i Toyotinu nagradu za najbolji konceptualni dizajn automobila, a namijenio ga je za futuristički projekt Dubai 2030.

Ako se jednog dana izradi, vozilo će imati električni pogon, a nakon vožnje cestom i ulaska u vodu kotači će se uvući i potom će se uključiti pogon nalik na jetski.

AmphiX 2

Dizajner je zamislio da automobil ima mjesta u kabini za 4 putnika i da se izradi od ugljičnih vlakana i aluminija. Pogon koji će u njega biti ugrađen omogućiti će mu da od nule do stotke dođe za 2,4 sekunde, a na kopnu postiže maksimalnu brzinu od 418 km/h, odnosno 145 km/h na vodi, što odgovara brzini vrlo brzih glisera. 

AmphiX

Električnom pogonu energiju će pružati litij-ionska baterija, a karoserija auta će biti napravljena od specijalnog stakla sastavljenog od sunčevih ćelija, kako bi se baterija mogla nadopunjavati iz prirodnog izvora.

AmphiX 4

Ukoliko ovo čudo ikada bude izrađeno procjene su da će koštati više od 2,5 milijuna dolara, pa Nan misli da tako nešto mogu platiti samo bogati šeici iz Dubaija kojima ga je i namijenio.

Iako ovo djeluje kao mješavina SF-a i fantazije, Nan tvrdi da već ima potencijalne investitore koji su spremni uložiti u njegovu kompaniju, pa jednog dana Amphi-X doista ugledamo u kakvom auto salonu ili boat showu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->