Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.08.2019. 12:58

Copernicus 

VIDEO: Najtopliji srpanj u povijesti mjerenja

Satelitska mjerenja ukazala da je srpanj 2019. bio apsolutni rekorder po prosječnoj globalnoj temperaturi.

VIDEO: Najtopliji srpanj u povijesti mjerenja

Europski program Copernicus Climate Change Service (C3S) koji bilježi podatke iz brojnih izvora, uključujući satelitska mjerenja, ukazao je da je srpanj 2019. godine bio najtopliji u povijesti mjerenja. Globalna prosječna temperatura bila je viša za 0,04 Celzijevih stupnjeva od prijašnjeg rekorda, srpnja 2016. te za 2 stupnja viša od prosjeka za srpanj u odnosu na razdoblje između 1980. i 2010. godine. 

Valovi vrućine prilično su pogodili Europu, pa je u Francuskoj zabilježena temperatura od 45,9 C, dok su Indiju i Pakistan pogodile velike suše prouzročene temperaturama koje su se penjale iznad 50,8 C. Jedine iznimke su bile zapadna Rusija i Kanada, u kojima je temperatura bila ispod prosjeka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Prema mjerenjima Copernicusa, svaki mjesec ove godine nalazio se među četiri najtoplija u povijesti. Mada znanstvenici ne mogu ove brojke dovesti u vezu u vezu s klimatskim promjenama, većina smatra da su emisije ugljičnog dioksida izazvane ljudskom aktivnošću najvjerojatnije glavni krivac za ovo zagrijavanje i vjeruju da će se i dalje bilježiti novi toplinski rekordi u skoroj budućnosti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->