Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.08.2019. 10:37

Barry 

VIDEO: AI zaposlenik za uvježbavanje otpuštanja

Ovo je VR alat za direktore koji im pomaže naučiti dijeliti otkaze zaposlenicima.

VIDEO: AI zaposlenik za uvježbavanje otpuštanja

Direktori i šefovi tvrtki sada mogu trenirati otpuštanje ljudi u ultrarealističnom VR softveru pod nazivom Barry koji je proizvela tvrtka Talespin koja razvija VR i AR alate za Fortune 500 partnerske tvrtke među kojima su brojni telekomi, osiguravajuće kuće i financijske kompanije.

Jadni Barry je sredovječni sijedi virtualni zaposlenik na pogon umjetne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje emocija i odgovaranje na višestruke scenarije različitim reakcijama. Direktori tvrtki će se pomoću VR headseta naći oči u oči s Barryem kako bi mu saopćili da je dobio otkaz, a ovisno o načinu komunikacije dobivat će od virtualnog lika različite emotivne reakcije poput bijesa, plača, razočaranja, nevjerice, razumijevanja, pa čak i pokušaja pregovora.

barry 2

Program koristi sustav za prepoznavanje govora koji mu omogućuje dinamički feedback, a uspješnost direktora u čim "bezbolnijem" razgovoru o otpuštanju je "gamificirana", odnosno dobivaju se bodovi za čim bolje obavljanje te neugodne zadaće.        

Ukratko rečeno, ako u razgovoru s Barryem imate dobar taktički pristup, on će mirno prihvatiti činjenicu da mu više nije mjesto u vašem timu, dok će u suprotnom slučaju biti jako ljut, razočaran, povrijeđen pa čak i nasilan.

Vezani sadržaji
Ključne riječi otpuštanje AI VR otkaz Talespin Barry
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->