Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.10.2021. 12:56

Sony 

U svijetu prodano više od 13 milijuna PS5 konzola

Prodaja Sonyevih najnovijih konzola i dalje ide jako dobro te ostvaruje značajno kvartalno povećanje.

U svijetu prodano više od 13 milijuna PS5 konzola

Sony i dalje može trljati ruke od zadovoljstva zbog uspješne prodaje PS5 konzola kojih je u drugom fiskalnom kvartalu prodao u količini od 3,3 milijuna jedinica, odnosno oko milijun jedinica više u odnosu na prošli kvartal. Time je ukupna prodaja PS5 dosegla 13,4 milijuna jedinica, a povećala se i kvartalna prodaja igara za PS5 konzolu sa 63,6 milijuna jedinica na 76,4 milijuna.

Dok prodaja PS5 raste, smanjuje se prodaja PS4 konzola, koje su se s pola milijuna jedinica iz prošlog kvartala srozale na 200.000 jedinica. Zapravo nas još više čudi zašto ljudi uopće kupuju PS4 jer ne vidimo da je cijena konzole pala nešto posebno dramatično, barem ne u Hrvatskoj gdje su cijene stare konzole na nekim mjestima čak i bezobrazno visoke.

Inače, što se tiče usporedbi između prodaje PS4 i PS5, Sonyev CFO Hiroki Totoki investitorima je rekao da će prodaja PS5 u prvoj godini prodaje nadmašiti 14,8 milijuna jedinica koliko je prodano PS4 konzola u prvoj godini nakon lansiranja.

Što se tiče donedavnih problema s dobavljačima komponenti, koje su svojedobno izazvale nestašice PS5 na tržištu, Sony kaže da sada ima dovoljno komponenti za slaganje 22,6 milijuna jedinica, odnosno da je po tom pitanju miran do ožujka 2022. godine, ukoliko u međuvremenu ne dođe do neke velike eksplozije u prodaji, primjerice tijekom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Sony PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->