Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.10.2021. 13:27

Glasina 

Facebook mijenja svoje ime

Novo ime će održavati Facebookovo fokusiranje na iduću generaciju virtualnog interneta - metaverse.

Facebook mijenja svoje ime

Prema tvrdnji Vergea, Facebook će se idući tjedan rebrandirati i tvrtka će dobiti novo ime koje će biti u vezi orijentacije Marka Zuckerberga i društva na takozvani metaverse, iduću generaciju interneta čiju okosnicu će činiti 3D prostori povezani u virtualni svemir. 

Pored toga novo ime bi moglo biti povezano i s još neobjavljenom inačicom virtualne društvene mreže pod nazivom Horizon Worlds, koju je Zuckerberg često promovirao u posljednjih nekoliko godina.

U ovoj glasini se ističe da će se promjena imena odnositi samo na ime tvrtke, jer će društvena mreža i dalje biti Facebook. Drugim riječima, to će biti nešto slično onome što je napravio Google kada je tvrtku preimenovao u Alphabet, dok su svi njegovi proizvodi i dalje ostali pod Google brandom. 

Verge kaže da je promjena imena Facebooka strogo čuvana tajna i za nju ne znaju mnogi stariji dužnosnici kompanije. Kako je to onda saznao Verge nije objašnjeno.

Ako imate kakvu dobru ideju kako bi se Facebook ubuduće mogao znati, slobodno nam šapnite u svojim komentarima. Dakako na Facebooku.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook rebranding metaverse
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->