Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.10.2021. 12:53

Google Tuner 

Google Search dodao štimalicu gitare

Odsvirajte neki ton a Google će vam reći je li žica na vašoj gitari u štimu.

Google Search dodao štimalicu gitare

Google Search tražilica od nedavno posjeduje štimalicu za gitaru, što znači da sada možete u polje za pretragu upisati "Google Tuner", nakon čega ćete dobiti mali prozorčić za uštimavanje žica na gitari.

Da biste tu značajku mogli koristiti potrebno je da na svojem računalu, telefonu ili nekom drugom gadgetu s Googleovom tražilicom imate spojen (i uključen) mikrofon.

Štimalica funkcionira isto kao "prave" štimalice (hardverske ili softverske) kakve možda koristite na svojem telefonu, što znači da će vam pri "okidanju" žice Googleov sustav prepoznati na što ciljate (koju žicu) i potom vam pokazati trebati li je zategnuti ili otpustiti da biste dobili pravi ton. Nakon toga to ponovite sa svakom žicom kako bi vaša gitara bila savršeno uštimana.

Ako ne znate, standardni E-štim za gitaru ide ovako (od prve ili najtanje do šeste ili najdeblje žice): E, H, G, D, A, E.

Google na žalost još nije dodao mogućnost da štimate gitaru u drugim štimovima na isti način, no to u osnovi možete i pomoću ove štimalice uz malo više truda, mada je to puno jednostavnije s drugim aplikacijama.

Ako Googleovu štimalicu koristite na mobilnim uređajima, moramo vas upozoriti da na nekim Android telefonima tuner "ne čuje" mikrofon, dok na iPhoneovima uglavnom nema problema.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->