Nalazite se
Članak
Objavljeno: 27.08.2020. 10:52

Microsoft 

Koliko bi Microsoftu danas vrijedile dionice Applea

Da je zadržao dionice Applea koje je kupio 1997. Microsoft bi na njima stekao ogromno bogatstvo.

Koliko bi Microsoftu danas vrijedile dionice Applea

Mada se to danas čini nemogućim, Apple i Microsoft su u jednom trenutku bili u jako dobrim odnosima. Kada je Apple 1997. godine vratio Stevea Jobsa na čelo kompanije, pojavili su se mnogi novi investitori koji su vjerovali u svijetlu budućnost tvrtke iz Cupertina, a jedan među njima je bio i Microsoft koji je u Apple odlučio investirati 150 milijuna dolara.

Ugovor o investiranju je uključio i stavku da se Internet Explorer uključi u Macintosh računala kao "defaultni" preglednik, a Jobs je čak i javno hvalio taj Microsoftov proizvod.

Microsoft je sve svoje udjele u Appleu prodao 2003. godine za 550 milijuna dolara, što se tada činilo kao odličan posao, jer su zaradili na njima 400 milijuna dolara.

No financijski stručnjaci su izračunali kako bi u slučaju da ih je odlučio zadržati, Microsoft danas posjedovao paket Appleovih dionica u vrijednosti od čak 127 milijardi dolara. 

Drugim riječima, dionice koje je Microsoft kupio 1997. godine, danas nakon 23 godine bi vrijedile čak 850 puta više.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->