Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.05.2022. 14:47

PS5 

Sony digao produkciju PS5 na dosad najvišu razinu

Jedan od najviših prioriteta Sonya je zadovoljiti ogromnu potražnju za PS5 konzolama.

Sony digao produkciju PS5 na dosad najvišu razinu

Nakon brojnih problema s nestašicama komponenti, zbog kojih nije mogao zadovoljiti potražnju korisnika za PS5 konzolama, Sony je odlučio rješavanje tog problema staviti na vrh liste prioriteta.

U pismo poslanom investitorima tvrtka je rekla kako je podigla produkciju PS5 konzola na najviše razine do sada zbog poboljšanja situacije s dobavljačima komponenti, mada pandemija i rat u Ukrajini još uvijek stvaraju razloge za zabrinutost.

Kako bi se čim više osigurao protiv tih i sličnih poteškoća, Sony planira nabavljati komponente od više dobavljača za, kako kaže, "veću agilnost u nestabilnim tržišnim uvjetima". Također su u tijeku pregovori za održavanje optimalnih ruta isporuka konzola.

S tim rješenjima, tvrtka vjeruje da prodaja PS5 može ponovno nadmašiti prodaju PS4 od sljedeće godine. Izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan rekao je tijekom brifinga da tvrtka "planira velika daljnja povećanja u proizvodnji konzola".

Sony je također otkrio da proširuje PlayStation Studios kupnjom više studija za razvoj igara i namjerava do 2025. imati polovicu svojih godišnjih flaghship izdanja na PC-u i na mobilnim uređajima.

"Širenjem na PC i mobilne uređaje imamo priliku pomaknuti se iz situacije u kojoj stojimo u vrlo uskom segmentu ukupnog tržišta softvera za igre, kako bismo bili nazočni gotovo posvuda", objasnio je Ryan.

Vezani sadržaji
Ključne riječi proizvodnja PS5 Jim Ryan
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->