Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Osnivač Pirate Baya pušten iz zatvora pa ponovno uhićen
Članak
Objavljeno: 30.08.2015. 13:31

Warg 

Osnivač Pirate Baya pušten iz zatvora pa ponovno uhićen

Ako ste mislili da pravne gluposti vrijede samo za naše krajeve, prevarili ste se.

Osnivač Pirate Baya pušten iz zatvora pa ponovno uhićen

Gottfrid Svartholm, poznat kao Warg, jedan je od suosnivača poznate Torrent stranice The Pirate Bay. Nakon što je 2012. godine uhićen u Kambodži, izručen je Švedskoj, gdje je osuđen na dvije godine zatvora zbog Pirate Bayevog kršenja vlasničkih licenci. Nakon žalbenog postupka kazna mu je smanjena na jednu godinu, koju je "odsjedio" u švedskom zatvoru, a potom je izručen Danskoj koja je protiv njega vodila zasebni postupak zbog upada u zaštićene sustave tvrtke CSC, te ga je osudila na 3 i pol godine. Prekjučer ga je dansko pravosuđe pustilo na uvjetnu kaznu, da bi se samo nekoliko sati kasnije ponovno našao u zatvoru.

Kako se ispostavilo, švedsko pravosuđe ga nije obavijestilo da mu je ostalo još 4 tjedna zatvorske kazne za slučaj Pirate Baya, niti je o tome na vrijeme javilo Dancima.

Stoga su Šveđani čim su čuli da izlazi na uvjetnu slobodu, odmah izdali uhidbeni nalog, kako ne bi pobjegao kao što je to učinio 2012. pa su ga Danci ponovno strpali u zatvor.

Zanimljivo je da dansko pravosuđe odbija da Svartholm odsluži kaznu u Danskoj, jer je već dobio doživotni izgon iz te zemlje, pa će vjerojatno biti promptno izručen Švedskoj, gdje će "odraditi" preostala 4 tjedna kazne.

Do sada smo mislili da se ovakve stvari mogu događati samo kod nas, no očito je da se i mnogo uređenije zemlje mogu pogubiti u pravnim zavrzlamama. 

Izvor:TorrentFreakVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->