Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • VIDEO: AI Salvador Dali dočekuje posjetitelje u muzeju
Članak
Objavljeno: 29.01.2019. 12:05

Dali Lives 

VIDEO: AI Salvador Dali dočekuje posjetitelje u muzeju

Umjetnost susreće umjetnu inteligenciju u muzeju Salvadora Dalija.

VIDEO: AI Salvador Dali dočekuje posjetitelje u muzeju

Ukoliko kojim slučajem navratite do  St. Petersburga u Floridi i posjetite muzej Salvadora Dalija, tamo će vas dočekati neočekivan gost - Salvador Dali osobno.

Tvrtka Goodby Silverstein & Partners objavila je kako je za potrebe muzeja "uskrsla" otkačenog umjetnika koji će se pojavljivati na brojnim zaslonima u svim prostorima muzeja.

Računalni stručnjaci uvježbali su algoritam strojnog učenja za oponašanje Dalijevog lica, mimike i gesti i spojili ga s licem i tijelom prilično sličnog glumca. U video prezentacijama u muzeju virtualni Dali će slikati i komentirati zbivanja koja su prethodila njegovoj smrti 1989. godine, a to će biti izvedeno u stilu samog Dalija, kao spoj nadrealizma i edukacije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 Muzej je vrlo zadovoljan poslom koji je odradio AI tim i kaže da virtualni Dali održava umjetnikovu ličnost na vrlo uvjerljiv način i da bi on vjerojatno bio zadovoljan načinom na koji će ga prezentirati umjetna inteligencija.

To bi moglo biti doista istina (iako nećemo nikada saznati), jer je Dali slikar koji je napravio čuvenu sliku Postojanost pamćenja za koju su mnogi mislili da predstavlja njegovo viđenje Einsteinove teorije relativnosti, no kada su ga pitali je li to istina rekao je da je to zapravo sir Camembert koji se topi na suncu.

Postojanost pamćenja - Dali
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam