Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.02.2019. 13:47

Cyber napad 

Hakeri razvalili australski parlament

Hakeri su upali u zaštićenu mrežu parlamenta no nije poznato jesu li pokupili kakve strogo povjerljive informacije.

Hakeri razvalili australski parlament

Australske vlasti istražuju incident u kojem su nepoznati hakeri upali u zaštićenu računalnu mrežu australskog parlamenta kojemu ovo nije prvi puta da je žrtva napada.

Prema prvim informacijama iza napada stoje hakeri iz neke strane države, a australski premijer Scott Morrison nije želio komentirati slučaj, no izjavio je kako za sada još nije sigurno da su u napadu targetirane vladine agencije i odjeli. Premijer inače između ostaloga koristi mrežu parlamenta za slanje, primanje i pohranu emailova.

Ovo je odmah iskoristio vođa oporbe Bill Shorten koji je slučaj nazvao "pozivom na buđenje", ukazujući da nije prvi puta da se događaju hakerski napadi na australski parlament, jer je 2015. i 2016. došlo do napada na vladine agencije za vrijeme i statistiku, dok su 2011. provaljeni emailovi nekoliko australskih ministara.      

Nije nam poznato kakva je protuhakerska zaštita u našoj vladi i Saboru, a naša oporba bi na ovo vjerojatno rekla da tamo na žalost nema nikakvih vrijednih informacija za ukrast.

Vezani sadržaji
Ključne riječi parlament Hakeri Australija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam