Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Izloženi podaci 2 milijuna korisnika dating aplikacije
Članak
Objavljeno: 26.05.2021. 14:50

Hakiranje 

Izloženi podaci 2 milijuna korisnika dating aplikacije

Hakirana je popularna dating aplikacija, čime se javno izlažu povjerljivi podaci njezinih korisnika.

Izloženi podaci 2 milijuna korisnika dating aplikacije

Dating aplikacije poput Tindera vrlo su popularne u posljednje vrijeme i najčešće se koriste za "spojeve na jednu noć", pa nikome od korisnika ne bi bilo ugodno kada bi netko javno objavio njihove privatne podatke.

To se upravo događa u Japanu, gdje je hakirana tamošnja popularna dating aplikacija Omiai pa je njezin developer Net Marketing Co izdao upozorenje o velikom broju neautoriziranih upada na njegove servere  tijekom prošlog mjeseca, što je izložilo podatke gotovo 2 milijuna korisnika.

dating online

Među tim podacima se nalaze korisnička imena, fotografije, podaci s osobnih isprava, vozačkih dozvola i putovnica. Mada developer kaže da srećom nisu kompromitirani podaci plaćanja poput brojeva i lozinki kreditnih kartica, vjerujemo da mnogi Japanci ovo doživljavaju kao veliku neugodnost, posebice Japanke, za koje je korištenje aplikacije besplatno, za razliku od muških korisnika koji servis plaćaju 40 dolara mjesečno.

Ovo je veliki udarac za japansko tržište aplikacija za spajanje ljudi koje se u posljednje 4 godine udvostručilo i za koje postoje projekcije da će do 2025. godine vrijediti 106 milijardi yena.

Hakiranje je izazvalo i pad dionice Net Marketinga za 29 posto, što je najveći pad od 2017. godine. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->