Nalazite se
  • Pop Tech
  • Mladi hrvatski robotičari opet u akciji
Članak
Objavljeno: 26.05.2021. 14:39

FIRST LEGO League 

Mladi hrvatski robotičari opet u akciji

Natjecanje se provodi u 100 država svijeta među kojima je i Hrvatska.

Mladi hrvatski robotičari opet u akciji

Hrvatski robotički savez organizira FIRST LEGO League, ekipno STEM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika) natjecanje za djecu između 9 i 16 godina. 

Ove godine natjecanje se provodi u 100 država svijeta, a jedna od tih država je i Hrvatska (http://www.firstlegoleague.org). Na natjecanje je prijavljeno http://www.firstlegoleague.orgiz cijele Hrvatske, sa 3-10 članova, ukupno oko 170 djece

Tema natjecanja ove godine je „RePlay“ kojom se potiče djecu na sport, razgibavanje i ponovni izlazak na igrališta. Na susretu uživo demonstrirat će svoje istraživačko-inovativne radove.

Osim toga, radili su i na dizajnu i programiranju LEGO Mindstorms i LEGO Spike robota. I sve to timskim radom, pomažući čak i protivničkoj ekipi. 

Organizatori bi voljeli javnosti prezentirati inovacije djece i mladih na čemu su radili cijelu školsku godinu pa pozivaju sve zainteresirane da poprate ovo veliko finale. Svi gosti su obavezni nositi maske, poštivati razmak i pridržavati se drugih mjera.

Dodatna zanimljivost je što su ocjenjivači i suci na ovom natjecanju profesori naših fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet te Građevinski fakultet) i Algebre te uspješni stručnjaci iz industrije.

Povratni komentari koje će natjecatelji dobiti od suca i ocjenjivača usmjerit će ih u nastavku rada, a nadamo se i u izboru budućega zanimanja.

Završnica ovogodišnje sezone održava se u subotu, 29. 5. 2021. između 8:30 i 17:00 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Hrvatski pobjednici sudjelovat će na natjecanju Adria regije u Sloveniji, te imaju mogućnost sudjelovanja na svjetskom natjecanju u Grčkoj (online). S obzirom na protuepidemijske mjere, ove godine se natjecanje održava bez publike.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->