Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Facebook tuži registratora domena zbog lažnih simena
Članak
Objavljeno: 06.03.2020. 10:31

Lažne domene 

Facebook tuži registratora domena zbog lažnih imena

Domene poput instagrambusinesshelp.com zapravo služe za phishing, prevare i krađe.

Facebook tuži registratora domena zbog lažnih simena

Facebook je ovaj tjedan u Arizoni podnio sudsku tužbu protiv tvrtke Namecheap koja se bavi registracijom domena, kao i protiv njezinog proxy servisa Whoisguard, zbog registracija domena koje sadrže imena koja upućuju na njegove proizvode i usluge.

Te lažne domene kreiraju se kako bi zavarale ljude da pomisle kako se radi o legitimnim Facebookovim servisima, a zapravo se koriste za phishing, krađu podataka, instalacije malicioznih programa i druge vrste prevara i krađa.

Facebook kaže da je otkrio kako je Namecheapov proxy servis Whoisguard registrirao 45 takvih domena poput  instagrambusinesshelp.com, facebo0k-login.com i whatsappdownload.site. Također kažu da su o tome slali prigovore Whoisguardu od listopada 2018. do veljače 2020, no usprkos zakonskoj obavezi da im oda informacije o tim domenama, on je odbio suradnju, pa su ga stoga odlučili tužiti. Kažu da su sličnu tužbu podnijeli i protiv tvrtke OnlineNIC koji se također bavila registracijom lažnih domena, a sve s ciljem sprječavanja prijevara koje se vrše u Facebookovo ime.Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook domene lažne fake
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->