Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Facebook i Google pred Senatom zbog terorističkih sadržaja
Članak
Objavljeno: 10.01.2018. 11:52

Terorizam 

Facebook i Google pred Senatom zbog terorističkih sadržaja

Američke političare zanima što velike internetske tvrtke rade na suzbijanju terorizma.

Facebook i Google pred Senatom zbog terorističkih sadržaja

Senat SAD-a pozvao je na svjedočenje Facebook, Google (Alhabet) i Twitter, koji će pred senatskim odborom morati odgovarati na pitanja vezana uz suzbijanje terorističkih sadržaja na svojim servisima.

Senat kaže da želi istražiti koje korake poduzimaju društvene mreže u sprječavanju online širenja ekstremnog materijala. Sve tri velike tvrtke pristale su svjedočiti i poslat će na saslušanje svoje direktore odjela zaduženih za provođenje pravila koja se odnose na neprimjerene i zabranjene sadržaje.

Poznato je da Facebook, Google i Twitter u posljednje vrijeme puno rade na naprednim algoritmima koji mogu uočiti neprimjereni sadržaj, brisati ekstremističke postove i banati korisnike koji ih postavljaju, no kongresnike zanima mogu li u tome biti uspješniji jer se teroristička propaganda i dalje širi društvenim mrežama.

Kako se čini, američka vlada više ne želi kaskati za EU, pa će stvoriti dodatni pritisak na velike internetske tvrtke, kako bi se uspješnije borile s govorom mržnje i terorističkim sadržajima.

Ovo je prvi puta da će se veliki trojac naći pred senatorima koji će nastojati pronaći rupe u njihovim iskazima, što bi moglo dovesti do promjene zakonodavstva u SAD-u i velikih novčanih kazni, ukoliko će postovi terorista i dalje prolaziti "ispod radara".  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->