Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2017. 15:12

Tužba 

Activision na sudu zbog Humweea u igri CoD

AM General tvrdi da CoD igre zarađuju milijarde dolara na neovlaštenom korištenju Humweea.

Activision na sudu zbog Humweea u igri CoD

Tvrtka AM General LLC koja proizvodi poznata vojna vozila HMMWV ili Humwee, predala je tužbu na Američki okružni sud u Manhattanu protiv Activisiona zbog korištenja njezinih vojnih vozila u CoD igrama. U Tužbi se navodi da je Activision zaradio milijarde dolara na Call of Duty igrama u kojima je koristio Humwee i HMMWV trademarkove bez dozvole.

Humwee je lagani višenamjenski vojni terenac na četiri kotača koji je bio raspoređen u ratne zone Iraka i Afganistana, a na virtualnim bojišnicama CoD franšize se nalazi od 2003. godine. Activision je na igrama iz CoD franšize do 2016. godine zaradio više od 15 milijardi dolara prodavši više od 250 milijuna kopija ove popularne pucačine.

AM General misli da su njegova vozila imala veliku ulogu u tom uspjehu igre, a igrači su, kako kažu,  "bili zavarani jer su mislili da je AM General licencirao igru ili je bio umiješan u njezinu produkciju".

Znamo da je EA svojevremeno morao platiti odštetu Maradoni za korištenje njegovog lika u FIFA nogometnim simulacijama, pa se pitamo hoće li Activision morati istočiti neku lovu za najpopularnije vojne terence na svijetu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->