Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Dileri droge koriste bitcoin bankomate za pranje love
Članak
Objavljeno: 06.12.2017. 13:59

Kriptovaluta 

Dileri droge koriste bitcoin bankomate za pranje love

Britanska policija kaže da bitcoin predstavlja važnu kariku u organiziranom zločinu.

Dileri droge koriste bitcoin bankomate za pranje love

Svima nam je poznato da kriptovalute poput bitcona postoje samo u digitalnim novčanicima u virtualnom svijetu pa ih se stoga jako teško može pratiti. Vjeruje se da su nastale za potrebe ilegalne trgovine na internetu, pa su u ranim počecima služile prvenstveno za kupoprodaju piratskog softvera i zabranjene robe.

Mada su u današnje vrijeme kriptovalute potpuno legitimno (i legalno) sredstvo plaćanja i trgovanja (osim u onim državama koje ih još uvijek ne prihvaćaju), britanska policija je objavila da su sada ponovno omiljene u kriminalnom miljeu. Prema rezultatima istrage, uočeno je da dileri droge i gangsteri koriste bitcoin bankomate za pranje prljavog novca.  

Bitcoin bankomati koji se nalaze na 93 lokacije u Londonu i drugim gradovima, omogućuju svakome kupovinu bitcoina za novac, a kriptovalute se potom širom svijeta mogu mijenjati za pravi novac, kao i trošiti na "dark webu" za kupovinu ilegalne robe poput droge i oružja.

"Bobiji" kažu da je bitcoin zbog toga postao opće prihvaćen u svijetu organiziranog kriminala jer su kriminalci shvatili da su bitcoin bankomati izvrsno sredstvo da se brzo rješavaju velikih količina prljavog novca.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->