Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.11.2017. 09:11

Rusija 

Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje

Ruska banka se ispričala što je prouzročila nestašicu grafičkih kartica u Rusiji.

Sberbank pokupovao sve grafičke za rudarenje

Rusija pati od velike nestašice grafičkih kartica koje se najčešće koriste za rudarenje kriptovaluta, što je uzrokovalo time da su se njihove cijene gotovo udvostručile.

Za tu nestašicu nisu odgovorni ruski "rudari" već Sberbank, banka u većinskom vlasništvu ruske države koja je pomalo neočekivano izdala priopćenje u kojem se ispričalašto je pokupovala gotovo sve grafičke na ruskom tržištu.

U svom priopćenju Sberbank navodi da je pokupovao grafičke za potrebe svojeg laboratorija za umjetnu inteligenciju i da još uvijek nema namjeru koristiti kriptovalute u svojem poslovanju, no proučava ih kako bi zaštitio svoje korisnike od prevaranata.

Kineska platforma za online kupnju Aliexpress u lipnju ove godine objavila je da ne može udovoljiti potražnji iz Rusije za grafičkim karticama koje se koriste za "majnanje", a konkretno se radi o GeForce GTX1060, GTX1070 i Radeon RX480 modelima koji se najčešće instaliraju u farme za rudarenje.

U komentarima ove vijesti voljeli bismo da nam kažete svoje mišljenje o tome koristi li Sberbank grafičke doista za svoj AI lab ili ih je pokupovao da spriječi Ruse u rudarenju. Ili možda žele virtualnim novcem financirati crne operacije ruskih tajnih službiVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->