Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.06.2019. 11:31

Istraživanje 

Europljani kažu da je veće bolje

Istraživanje ukazuje da dimenzije televizora postaju sve veće bez nagovještaja da će se smanjivati.

Europljani kažu da je veće bolje

Prema istraživanju koje je u Europi proveo Sony po nazivom „Evolucija dnevne sobe“, više od trećine Europljana (35 posto) sada želi TV koji ima dijagonalu veću od od 55 inča, a njih 16 posto želi TV koji ima više od 65 inča.

Posljednjih nekoliko godina porasla je popularnost televizora s velikim brojem inča i u zemljama Adriatic regije. Prema podacima iz ovog istraživanja, samo 30,7 posto ispitanika iz zemalja Adriatic regije 2016. godine željelo je TV od 55 inča i više, dok je prošle godine taj postotak porastao na 50 posto.

Želja za ekstra-velikim TV setom je najveća u Francuskoj, gdje više od četvrtine ispitanih (26 posto) tvrdi da bi njihov izbor bio televizor od 65 inča, a veće televizore također cijene i u Belgiji, gdje jedan od pet ispitanika preferira televizore koji imaju više od 65 inča.

Od europskih zemalja koje su obuhvaćene istraživanjem, Talijani imaju najveću potrebu za unapređenjem, pa 57 posto ispitanika želi veći TV. Oni su također najviše skloni tome da precjenjuju svoj prostor, pa tako 18 posto onih koji su kupili TV priznaju da je on prevelik za njihov prostor, a isto vrijedi i za ispitanike iz Velike Britanije.

Iako se obično smatra da su muškarci opsjednuti veličinom, veliki televizori su također važni i ženama, a prema istraživanju 43 posto njih želi veći televizor. Usprkos tome, muškarci su definitivno skloniji filozofiji „veće je bolje“, pošto 10 posto njih želi nešto veće nego što posjeduju.

Vodeća britanska TV psihologinja Emma Kenny objašnjava zašto ljudi više vole velike televizore i doživljavaju ih kao statusni simbol: „Svidjelo nam se to ili ne, posjedovanje stvari povezujemo sa znakom uspjeha. Tržište za velike televizore je poraslo, i to ga je učinilo konkurentnim okruženjem. Ako želite da vaš dom bude moderan, a vaš životni stil izgleda uspješno, onda statusni simboli jesu važni. Ovaj sustav vjerovanja ‘veće je bolje’ nigdje nije bio tako istaknut, kao u svijetu televizora.“

Hrvatski građani i građanke žalost nisu bili uključeni u ovo istraživanje, no vjerujemo da i oni preferiraju čim veće.

Je li i vama veličina važna recite nam u svojim komentarima na Fejsu, samo budite pristojni.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->