Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.06.2019. 12:46

EternalBlue 

NSA upozorava na sigurnosne rizike u Windowsima 7

Agencija zapravo pomaže Microsoftu u tjeranju zadnjih korisnika da prijeđu na Windowse 10.

NSA upozorava na sigurnosne rizike u Windowsima 7

Američka nacionalna agencija za sigurnost NSA izdala je priopćenje u kojem upozorava korisnike Microsoft Windowsa na opasnost od cyber napada zbog buga u starijim inačicama operativnog sustava pod nazivom BlueKeep.

Točnije rečeno, NSA poručuje korisnicima Windowsa 7 i starijih Microsoftovih operativnih sustava da se moraju nadograditi na Windows 10 OS ako žele izbjeći moguće sigurnosne rizike.

NSA kaže da BlueKeep ranjivost može računala učiniti podložnim zarazi virusima kroz automatizirane napade ili preuzimanjem malicioznih privitaka, a jedna od najvećih opasnosti je instalacija ransomwarea kojim hakeri u potpunosti blokiraju rad računala i traže otkupninu za otključavanje.

New York Times kaže da je NSA znao za EternalBlue više godina, ali je u njemu šutio sve do današnjih dana, mada se dovodi u vezi s mnogim opasnim napadima u skoroj prošlosti poput poznatog slučaja WannaCry koji je kompromitirao britanski sustav zdravstva NHS.

Iz tog razloga mogli bismo spekulirati da je NSA bio u dogovoru s Microsoftom, kako bi pričekao s objavom ove informacije sve dok to Microsoftu nije najviše odgovaralo, a to je upravo sada kada želi sve preostale korisnike starijih operativnih sustava natjerati da se nadograde na Windowse 10. Pored toga govori se i o tome da je EternalBlue zapravo alat NSA.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->