Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.05.2019. 11:00

ARK OS 

Huawei licencirao vlastiti OS

Mobilni operativni sustav kojim će Huawei zamijeniti Android zvati će se ARK OS.

Huawei licencirao vlastiti OS

Od kako su još prije nekoliko godina počele trzavice između SAD-a i Kine, posebice unutar zadnjih nekoliko mjeseci i tjedana kada su State Department i Donald Trump započeli lov na vještice na kinesku tvrtku Huawei, veliki kineski proizvođač mobilnih uređaja najavljivao je mogućnost da na svojim budućim uređajima Googleov Android zamijeni vlastitim operativnim sustavom.

Mi smo zapravo o novom operativnom sustavu Huaweija pisali još 2015. godine, kada sve ove medijsko-političke hajke nije bilo ni u korijenima.

Čak što više, Huawei je prije nekoliko mjeseci rekao da su njegovi operativni sustavi za pametne telefone i računala u potpunosti spremni za lansiranje, a sada je to izgleda postalo vrlo aktualno, jer je potvrđeno da je započelo njihovo licenciranje, prvo u Kini, a sada i u Europi.

ARK OS 2

Huawei je svoj novi operativni sustav u Kini zaštiti pod imenom Hongmeng, dok ga je u Europi sada "krstio" kao ARK OS, što će vjerojatno biti globalno ime.

Koje su značajke novog OS-a i kakav je u usporedbi s Androidom saznat ćemo možda ubrzo kada ga (ako) počnu službeno promovirati, a nekoliko navodnih screenshotova sučelja donosi njemački portal Winfuture.de.

Hoće li ARK biti Noina Arka koja će spasiti čitav ekosustav kineske tvrtke od potopa pokazat će vrijeme.

Vezani sadržaji
Ključne riječi operativni sustav Huawei ARK OS
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->