Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2019. 13:27

Blokada 

Google onemogućuje aplikacije na Huawei telefonima

Google se pridružuje američkim tvrtkama koje otkazuju suradnju s Huaweijem.

Google onemogućuje aplikacije na Huawei telefonima

Vlasnici Huawei telefona vjerojatno će biti jako ljuti kada čuju da se Google pridružio američkim tvrtkama koje prekidaju suradnju s Huaweijem, nakon što je američki predsjednik Donald Trump potpisao uredbu o uvođenju izvanrednog stanja u IT sektoru zbog "sigurnosnih prijetnji". Jasno je da su se prvom udaru ove uredbe našle kineske tvrtke među kojima je najveće ime Huawei, koji je već dugo vremena trn u oku američkog predsjednika. 

Nako što su Intel i Qualcomm objavili kako prestaju surađivati s Huaweijem, sada je to isto učinio Alphabet (Google), pa novi uređaji više neće imati mogućnost pristupa Google Play trgovini, pa tako ni Googleovim aplikacijama. 

Huawei se na ovo očitao izjavom da će "osiguravati sigurnosne nadogradnje za sve postojeće Huawei i Honor telefone i tablete i nastojati s izradom sigurnog i održivog ekosustava kako bi pružili najbolje iskustvo globalnim korisnicima". 

 Prema onome što se sada zna vlasnici postojećih Huawei telefona će i dalje dobivati nadogradnje za Googleove aplikacije, Google Play i Google Protect, što znači da bi im sve trebalo raditi uredno sve dok koriste postojeće inačice Androida dostupnog kroz open source licencu.

Čak i u slučaju da Huaweijevi uređaji potpuno izgube pristup idućim generacijama Androida, tvrtka je već spremna izdati vlastiti operativni sustav na kojem redi već duže vremena, što je potvrdio Huaweijev šef mobilne divizije Richard Yu Chengdong, o čemu smo nedavno pisali

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam