Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.06.2019. 11:21

WSJ 

Google Maps preplavljen milijunima lažnih tvrtki

Googleove karte sadrže oko 11 milijuna lažnih tvrtki ili lažnih podataka o pravim tvrtkama.

Google Maps preplavljen milijunima lažnih tvrtki

Koliko god se Google trudi brisati lažne podatke sa svojih Google Maps karti, konstantno se pojavljuju novi, pa WSJ u svojem izvještaju procjenjuje da je u svakom trenutku na kartama oko 11 milijuna "fejkova".

Među tim lažnjacima nalaze se lažna imena tvrtki, lažne adrese i lažni telefonski brojevi, a WSJ kaže da oni koji to postavljaju imaju različite pobude. Neke tvrtke kreiraju lažne profile svojih konkurenata u kojima postavljaju lažne kontakt podatke i adrese. Neki drugi "fejkeri" se predstavljaju kao legitimne tvrtke i varaju njihove potencijalne klijente, dok postoje čak i lažni kućanski servisi koji glume prave i popravljaju ljudima razne stvari, a kada klijenti otkriju da je napravljen teški fušeraj, tuže pravu tvrtku koja s time nije imala ništa. 

Google kaže da je prošle godine izbrisao 3 milijuna raznih poslovnih profila i onemogućio 150.000 računa da kreiraju nove, a više od 250.000 profila je izbrisano temeljem prijava korisnika.

U svakom slučaju ako tražite nekog tko će vam odčepiti kanalizaciju bolje se nemojte služiti Google Mapama ako ne želite plivati u...

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Maps WSJ Karte lažni podaci
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->