Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2020. 11:19

Virtualni Božić 

Djed Mraz će posjećivati Britance virtualno

Kako se čini, ove godine ćemo imati virtualni Božić bez proslava s Djedom Mrazom.

Djed Mraz će posjećivati Britance virtualno

Velika Britanija je prva država koja otkazuje većinu božićnih događanja zbog koronavirusa, a to možda očekuje i nas, iako naš krizni stožer još nije izdao nikakvo priopćenje u vezi toga.

U osnovi ni Velika Britanija još nije službeno zabranila božićne fešte, no sa stalnim pooštravanjem mjera zaštite od pandemije u toj zemlji koje će trajati najmanje do 2. prosinca, gotovo sve velike tvrtke i organizacije koje organiziraju božićna događanja, pripremaju virtualne alternative.

Jedna od najvećih tvrtki za dječja događanja Wonder Adventures će ugostiti Djeda Mraza virtualno putem Facebooka, pa osoblje već uvježbava njegovo obraćanje djeci korištenjem Zooma.

Mnogi veliki dućani i trgovački centri poput Harrodsa i Fortnum & Masona u Londonu, kao i jedno od najvećih božićnih događanja u toj zemlji Thursford Christmas Spectacular u Norfolku, otkazali su sve planove za predstave, koncerte i live događanja s djedom Mrazom koji se uživo obraća djeci. Nadalje, otkazuju se izleti u Laponiju, dom Djeda Mraza, pa će neki organizatori takvih događanja ponuditi mogućnost korištenja 10-minutnih video poziva obiteljima koje će virtualno moći posjećivati kuću Djeda Mraza, dakako uz plaćanje naknade organizatoru.

LaplandUK, koji svake godine ugošćuje više od 20.000 obitelji u svojoj atrakciji u Ascotu, Berkshire, odlučio je potrošiti 4,5 milijuna funti za osiguravanje mjera zaštite i distance te zasad nema namjeru otkazati live događanja i zamijeniti ih virtualnim, ali puno toga će ovisiti o tome hoće li nakon 2. prosinca mjere biti produžene, ili čak proširene.

Vjerujemo da ćemo uskoro početi dobivati informacije hoće li Djed Mraz stići fizički u Hrvatsku, no djeca se vjerojatno ne trebaju plašiti, jer će djedica sigurno naći neki način da im isporuči poklone i to ne virtualne.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->