Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.11.2020. 11:27

Nagodba 

Apple plaća kaznu za iPhone batterygate

Apple će platiti 113 milijuna dolara zbog namjernog usporavanja rada starih telefona s ciljem da korisnici kupuju nove modele.

Apple plaća kaznu za iPhone batterygate

Prije 4 godine 33 američke savezne države tužile su Apple zbog toga što je nadogradnjama softvera prouzročio usporavanje rada iPhone 6, 7 i SE telefona milijunima korisnika, a taj slučaj je nazvan "batterygate".

Apple je dugo odbacivao optužbe, izjavivši da je doista došlo do usporavanja rada tih uređaja, ali da je to bilo isključivo s ciljem produžavanja trajnosti njihovih baterija, a ne zato da se korisnike natjera na kupnju novih modela.

Državni odvjetnik Arizone Mark Brnovich ovih je dana javno objavio sudski spis u kojem piše da je prema izvidima istražitelja ustanovljeno da su mnogi korisnici odlučili da je najbolji način za poboljšanje performansi kupnja novijeg modela iPhonea i da je Apple u potpunosti bio svjestan utjecaja ovog slučaja na povećanje prodaje.

Mada ne želi priznati da je ičime kršio zakon, Apple je odlučio pristati na nagodbu po kojoj će platiti 113 milijuna dolara kazne, te se obvezao da će u iduće tri godine pružati istinite informacije o sustavu power managementa iPhoneova na svojoj web stranici, u obavijestima o softverskim nadogradnjama i u settinzima iPhonea.

Ova nagodba dolazi nakon nedavne nove tužbe koju je podnio Epic Games, u kojoj se navodi da je Apple u svojem App Storeu smanjio provizije koje uzima od developera znatno ispod tržišne vrijednosti, kako bi privukao developere da rade za njega i time stavio u nepravedni položaj druge online trgovine aplikacija poput Epic Games Storea. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->