Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.01.2021. 09:46

Meteor 

VIDEO: Snimili smo meteor iznad Zagreba

Meteor nas je iznenadio na autocesti, nekih 20 minuta vožnje od Karlovca prema Zagrebu.

VIDEO: Snimili smo meteor iznad Zagreba

Naš kolega Mario iz Vidilaba, zatekao se na autocesti u 03:50 sati ujutro. Na nekih 20 minuta vožnje od Karlovca prema Zagrebu, dash cam kamera njegovog automobila snimila je lijepi pad meteora, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U autu se nije čuo prasak kakav se ponekad stvara kada malo veća svemirska stijena eksplodira u sudaru s atmosferom. Kako se čini, meteor (ili meteroid) nije udario u tlo, što bi mu omogućilo da dobije naziv meteorit te je vjerojatno ispario u atmosferi, ali ako pronađete neki sumnjivi kamenčić na toj lokaciji ili ugledate kakav krater na zemlji, možda dođete u posjed djelića svemirskog tijela.

Ako znate nešto više o tome i mislite li možda da ovo nije bio meteor već NLO ili komad kakve Muskove rakete, možete baciti svoj komentar na našoj Facebook stranici.

Inače, u jutarnjim satima možete vidjeti više meteora nego u večernjim, a razlog tome leži u kretanju Zemlje. Večernji meteori trebaju prestići brzinu Zemljine revolucije i rotacije pa ulaze u Zemljinu atmosferu u manjem broju i gibaju se u atmosferi u prosjeku sporije nego jutarnji, kojih je više i kreću se brže.

Što je Mario radio u 03:50 sati ujutro na autocesti ne smijemo vam reći zbog GDPR-a. Vezani sadržaji
Ključne riječi Meteor Zagreb Vidilab dash cam
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->