Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.01.2021. 08:41

KegTNT 

Afrička pivovara na pogon hrvatskog softvera

Hrvatske tvrtke 8Sigma i Montelektro implementirale su svoje softversko rješenje u pivovari u Addis Ababi.

Afrička pivovara na pogon hrvatskog softvera

Hrvatsko softversko rješenje namijenjeno nadzoru i praćenju pivskih bačava kroz proces punjenja i distribucije, pod nazivom KegTNT, implementirano je u pivovaru u Addis Ababai, a tijekom ove godine naći će se u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, čija duga pivarska tradicija seže u prvu polovicu 20. stoljeća. Kompanija je dio francuske grupacije Castel, koja slovi za jednog od najvećih afričkih te je među deset najvećih svjetskih proizvođača piva.

Pivovara u Addis Ababi 2

Naručitelj iz Etiopije zahtijevao je novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje flotom pivskih bačava, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke pivskih bačava.

Djelokrug rada Montelektra i 8Sigme uključivao je implementaciju rješenja KegTNT, koje koristeći RFID tehnologiju prikuplja i pohranjuje sve podatke o životnom ciklusu pivskih bačava. Osnovna svrha mu je u stvarnom vremenu omogućiti praćenje svake bačve u floti, bolji sustav održavanja te kontrolu kvalitete.

U sklopu projekta isporučena je aplikacija za tablete koja omogućava praćenje  procesa u samoj pivovari te aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima.

Pivovara u Addis Ababi 3

Osoblje zaposleno u odjelu održavanja, laboratoriju i skladištu tako će od sada za obavljanje svakodnevnih poslova upravljanja flotom pivskih bačava koristiti tablete opremljene RFID čitačima. S druge strane,  prodajni predstavnici zahvaljujući aplikaciji dostupnoj na mobitelu moći će prijaviti sve eventualne pritužbe krajnjih kupaca.

Zahvaljujući KegTNT-u,  sve informacije dostupne su trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme čak i prije nego se dogode.

Pivovara u Addis Ababi

Osim toga, KegTNT je integriran s automatiziranom i robotiziranom punionicom piva čiji je kapacitet punjenja do 900 bačava na sat. Ta integracija sustava omogućava pivovari automatsko prikupljanje podataka i analizu količine proizvedenog piva, broju neispravno napunjenih bačava, zastojima te drugim čimbenicima neophodnim za učinkovitu proizvodnju.

Pivovara u Addis Ababi 1

Sve navedeno pomoći će kompaniji BGI Ethiopia u boljem iskorištavanju resursa i upravljanju flotom pivskih bačava, a također i u očuvanju dobre reputacije i pozicije na tržištu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->