Nalazite se
Članak
Objavljeno: 22.01.2021. 11:04

Memgraph 

Hrvatski Memgraph dobio 6,7 milijuna dolara investicije

Još jedan uspješni hrvatski tehnološki startup uspio privući velika ulaganja predvođena Microsoftovim M12 fondom.

Hrvatski Memgraph dobio 6,7 milijuna dolara investicije

Hrvatski startup Memgraph, koji je razvio jednu od najbržih graf baza podataka na svijetu, omogućuje tvrtkama prikupljanje i dobivanje brzih graf analitika podataka, s ciljem otkrivanja važnih skrivenih informacija.

Graf baze podataka već dugo koriste najveće tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka i Amazona za potrebe moćnih algoritama koji omogućuju analize ponašanja korisnika, rangiranje web stranica i preporuke proizvoda, a rješenje koje nudi Memgraph je brže od njihovih rješenja i mogu ga koristiti sve tvrtke koje imaju potrebu prikupljanja takvih i sličnih podataka u realnom vremenu. Mogućnosti primjene Memgraphovih graf baza podataka su velike na brojnim područjima, uključujući financijski, energetski i IT sektor. 

Iz tog razloga Memgraph su prepoznali veliki investitori među kojima se nalaze Microsoftov M12 fond i tvrtke Counterview Capital, In-Q-Tel, Mundi Ventures, Heavybit i ID4 Ventures, koje su hrvatskoj tvrtki omogućile prikupljanje ulaganja u visini od čak 6,7 milijuna dolara.

Tvrtka s 18 zaposlenika u Zagrebu i dvoje u Londonu, prikupljena sredstva namjerava utrošiti na proširivanje pa su na njezinoj službenoj web stranici već oglašena slobodna radna mjesta za developere i inženjere.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->